Facebook RSS Kanał YouTube

FASOLA INACZEJ

Ugotowałam więcej fasolki, więc zużyłam ją do innego dania, a mianowicie do fasolki z boczniakiem.

 

  • 200 g fasolki białej lub czerwonej dużej np. Jasiek.
  • opakowanie boczniaków (200 g)
  • 4-5  mięsistych pomidorów ( obranych ze skórki)
  • 2 cebule
  • 1 cukinia 
  • 1 bakłażan
  • szczypta ostrej papryki, pieprz , sól

 

Bakłażana obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i solimy, zostawiamy, aby puścił sok. Kroimy pozostałe warzywa w kostkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebule oraz boczniaka, chwilę dusimy, następnie wrzucamy pokrojone warzywa oraz ugotowaną wcześniej fasolę razem z wodą, w której się gotowała. Doprawiamy przyprawami oraz dusimy, aż wszystkie warzywa zmiękną. Potrawa ma mieć gęstą konsystencję.

No i do picia woda z dodatkiem cytryny i ziół. Tym razem dodałam miętę i melisę.

 

właśnie Rafał zjadł i chwali, że dobre :-)

 

Komentarze

Pogoda Wrocław z serwisu

BlogRSS

zobacz więcej
TRASA jest KOBIETĄ - mamy dowód
Data: 03/03/2016

W czwartkowy wieczór Ola zapytała czy nie wybiorę się pobiegać po lesie. Znaczy się czy nie pojadę na Rajd "Róża Wiatrów" do Puszczy Zielonka, na trasę „lajtową” ...