Facebook RSS Kanał YouTube

PRZYSTAWKA - MARCHEWKA DUSZONA

Wiem, wiem marchewka ugotowana ma wysoki indeks glikemiczny, a z masłem, to już zamach na nasze wymuskane ciało. Czy, aby na pewno? W okresie zimowym potrzebujemy energii i nie musimy się obawiać o naszą figurę, bo przecież ćwiczymy, prawda? :)

 

Marchewka jako przystawka do dań rybnych jest wyśmienita. Oto mój przepis:

 

 

  • 1 kg marchewki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru

 

sos:

  • 1 łyżka masła  
  • 1-1,5 łyżki mąki

 

 

 

Marchewkę zalewamy w garnku wodą tak, aby woda była widoczna, ale nie zakrywała marchewki ( ok.3/4 poziomu marchewki). Gotujemy z solą i cukrem , jak zmięknie dodajemy sos przygotowany z roztopionego masła wymieszanego z mąką (powinno być bez grudek) i zagotowujemy. Gotowe!

 

Smacznego Wiola :)

 

Komentarze

Pogoda Wrocław z serwisu

BlogRSS

zobacz więcej
TRASA jest KOBIETĄ - mamy dowód
Data: 03/03/2016

W czwartkowy wieczór Ola zapytała czy nie wybiorę się pobiegać po lesie. Znaczy się czy nie pojadę na Rajd "Róża Wiatrów" do Puszczy Zielonka, na trasę „lajtową” ...