Facebook RSS Kanał YouTube

ŁOSOŚ z granatem ;)

Monia na urlopie, to przejęłam rządy w kuchni. Dzisiaj na śniadanie sałatka z łososiem („dobre tłuszcze” i porcja białka) + papryka czerwona ( naturalna witamina C) + sałata pekińska (działanie przeciwbakteryjne), a to wszystko podane z sosem musztardowo-jogurtowym.

 

foto: I.Trzęsicka


Nie byłabym sobą, gdybym nie poeksperymentowała. Wczorajszy granat, który kupiłam naprawdę był ogromny, więc …udekorowałam nim sałatkę i to był strzał w dziesiątkę :)
 

  •  garść pociętej sałaty pekińskiej
  •  ½ czerwonej papryki
  •  ½ paczki łososia wędzonego na zimno (75g)
  •  2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  •  1 łyżeczka musztardy
  •  1 łyżeczka soku z cytryny
  •  pieprz, sól
  •  koperek świeży


Warzywa układam w salaterce. Musztardę, jogurt, cytrynę, sól i pieprz miksuję w blenderze. Polewam sałatkę powstałym sosem, posypuję koperkiem i w opcji wypasionej – dokładam pestki granatu. Sałatkę możesz zabrać do pracy, ale dopiero przed zjedzeniem polej sosem i dodaj czerwone pestki – wtedy sałatka na pewno będzie chrupiąca. W przeciwnym razie może wyglądać jak potraktowana „granatem”. Miłego dnia :)

 

Irena

Komentarze

Pogoda Wrocław z serwisu

BlogRSS

zobacz więcej
TRASA jest KOBIETĄ - mamy dowód
Data: 03/03/2016

W czwartkowy wieczór Ola zapytała czy nie wybiorę się pobiegać po lesie. Znaczy się czy nie pojadę na Rajd "Róża Wiatrów" do Puszczy Zielonka, na trasę „lajtową” ...