Dieta kopenhaska znacznie ogranicza ilość energii dostarczanej z pożywienia. Stosują ją ci, którzy szybko chcą zrzucić zbędne kilogramy. Dieta ta przeznaczona jest dla osób zdrowych. Stosuje się ją dokładnie trzynaście dni, ani jednego dnia dłużej, ani krócej. Nie wolno jej powtarzać częściej niż raz na dwa lata. Podczas jej stosowania można zgubić od czterech do ośmiu kilogramów. Chociaż są rekordziści, którzy tracili grubo ponad dziesięć kilogramów. W tej diecie dokładnie zaplanowany jest jadłospis na 13 dni. W liście produktów dozwolonych pojawia się chude mięso, chuda ryba, jaja na twardo, kawa oraz niskokaloryczne warzywa. Spożywa się tylko trzy posiłki dziennie: śniadaniem obiad i kolacja. Każda dzień jest ściśle zaplanowany i nie wolno tego zmieniać. Wielkość porcji jest naprawdę niewielka, a nie wolno tego zwiększać ani nie należy podjadać między posiłkami. Z uwagi na te cechy w diecie tej potrzebna jest silna wola i motywacja, bowiem na pewno pojawią się nieprzyjemne ssanie w żołądku oraz napady wilczego głodu. Tylko najbardziej wytrwali będą w stanie to przetrzymać. Po trzynastu dniach, czyli po zakończeniu tej diety trzeba stopniowo przyzwyczajać organizm do normalnego odżywiania. W przeciwnym wypadku efekt jo-jo murowany. Dobrze by było, aby już nigdy po diecie kopenhaskiej nie wracać do starych i złych nawyków żywieniowych.
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Leave a Reply